In de afgelopen 17 jaar heb ik leiding mogen geven aan verschillende soorten teams en projecten, zowel in de ICT als in de zorg- en financiële sector. Toen ik eind 2019 bij mijn vorige werkgever de deur uit liep voelde ik me trots en tegelijkertijd was ik teleurgesteld in mezelf.

We hadden een bizar ICT project achter de rug en met succes afgerond, iets om met recht trots op te zijn. Maar als ik terug keek op de ontwikkeling van de teams en de individuele medewerkers kon ik eigenlijk maar een paar succesjes noemen.

Ik had alle ingrediënten in huis om hier echt hét verschil te maken en ik heb het niet gedaan.

Ik heb me laten leiden door de waan van de dag. Met alle goede argumenten die er zijn, maar mijn passie stond in die periode niet op 1.

Hoe dit kon gebeuren?

Ik werkte, net als de meeste mensen, in een reactieve omgeving. Een omgeving gestuurd op basis van feedback (vooruit plannen en terugkijken).

In plaats van een proactieve omgeving. Een omgeving gestuurd op basis van stimulans (vooruit plannen, stimuleren, enthousiasmeren en reflecteren).

Werk je voor een organisatie waar (persoonlijke) ontwikkeling van essentieel belang is?

Of wil jij je als persoon blijven ontwikkelen en niet stil komen te staan?

Wil jij de stap maken naar een initiatiefrijke aanpak?

Neem dan contact op en laten we samen kijken of we elkaar in deze stap kunnen helpen.

In een telefoongesprek van een paar minuten weet je of ik iets voor jou kan betekenen.

Binnenkort even bellen?

Ik ben bereikbaar op: 06 119 06 827.