“Dit leven heeft een deadline”. Deze worden las ik in een post op een website en net als degene die dit schreef raakte het mij toen ik deze woorden las. Het was een herkenbaar verhaal. Haar moeder overleed toen ze zes jaar was. Mijn vader overleed toen ik 11 was. En dat doet iets met je. Mijn levensverwachting is anders dan die van andere.

Na mijn middelbare school ging ik niet naar de vervolgopleiding zoals al mijn klasgenoten. Ik wou ontdekken wat er te doen was in de wereld en besloot een tussenjaar te nemen en te gaan werken bij verschillende bedrijven. Na wat omzwervingen ben ik weer naar school gegaan, maar dat bleek een mismatch. Het volwassen leven paste beter bij me. Niet veel later werkte ik bij Randstad op het hoofdkantoor en ik was nog maar net 21 toen ik teammanager werd van de ICT Servicedesk. Mijn loopbaan was begonnen.

Vele jaren later, eind 2019, liep ik bij mijn toenmalig werkgever de deur uit. Een gevoel van trots overviel me en tegelijkertijd was ik teleurgesteld in mezelf. We hadden een bizar ICT project achter de rug en tegen de verwachtingen in hebben we dit met succes afgerond. Iets om met recht trots op te zijn. Maar als ik terug keek op de ontwikkeling van de teams en de individuele medewerkers kon ik eigenlijk maar een paar succesjes noemen. Ik had alle ingrediënten in huis om hier echt hét verschil te maken en ik heb het niet gedaan. Ik heb me laten leiden door de waan van de dag. Met alle goede argumenten die er zijn, maar mijn passie stond in die periode niet op 1.

We hebben een bizarre prestatie neergezet, maar de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers was teveel naar de achtergrond verdwenen. Tijd voor verandering. Tijd om voor mezelf te beginnen en persoonlijke en teamontwikkeling op de eerste plaatst te zetten.

In mijn hele loopbaan heeft optimalisatie centraal gestaan.

“Doen wat werkt”

Het benutte van het organisatie potentieel. Mensen, teams en processen in hun kracht zetten.

Je zou kunnen zeggen dat ik een generalist ben.

Thuis in de ICT, processen, HR én coaching van teams en teammanagers.

Maar ik heb wel degelijk een expertise:

Zien wat er nodig is om verder te komen en daar daadkrachtig op reageren.

Mijn naam is Paul Dijk oprichter van to reveal; ik ondersteun organisaties om kwetsbaar en daadkrachtig te werken aan verbindend leiderschap.

Paul Dijk, next level coach.
LinkedIn

“Help man to develop, not his defects, but his greatness.”

– Maria Montessori