Voor het in eerst in mijn leven ben ik piano aan het leren spelen. Nooit gedacht dat ik ooit op het punt zou komen dat ik een paar noten kon lezen en dan wist welke toetsen ik daarbij moest aanslaan. Super tof!

Toen ik jong was hebben mijn ouders mij altijd gestimuleerd om een muziek instrument te gaan spelen, maar…

ik had er het geduld niet voor. Toen ik een jaar of 18 was wou ik saxofoon gaan spelen.

Ik had een prachtige saxofoon gehuurd via de muziekschool, wat een mooi ding! Helemaal nieuw, prachtig instrument. Niet alleen om naar te luisteren maar ook om te zien.

Maar toen ik de eerste les had gehad kwam ik erachter dat het niet alleen heel erg moeilijk was, maar dat ik me ook over de gΓͺne heen moest zetten. Ik woonde in huis waarbij je zo’n instrument letterlijk 3 huizen verderop door het hele huis kon horen (naoorlogse arbeiderswoningen).

Het voelt niet lekker als je geluiden produceert die niet om aan te horen zijn. De lol was er snel af en ik sloot het hoofdstuk muziek maken voor de komende 20 jaar. β€œIk had toch geen ritme gevoel”.

En dat klopt, ik zal nooit een piano concert gaan geven, maar die ambitie heb ik ook niet. Maar wat ik wel heel gaaf vind is dat ik nu elke dag kleine stapjes maak en na een paar maanden al wat stukjes kan spelen. Zelfs de piano stemmer was onder de indruk van mijn voortgang :).

Heb jij ook zo’n stille gekoesterde wens waar je eigenlijk wel wat mee zou willen? Zet dan elke dag een klein stapje! Moet je kijken waar je over een paar maanden staat!

——————-

Zou je het leuk vinden om met een  vriend, vriendin of collega samen op te trekken om je gekoesterde wens in vervulling te laten gaan?

To reveal heeft een programma ontwikkeld om je hierin te faciliteren.

YouTube video