The Voice Kids.. 🎤🎵

Heb je gisteren ook de Voice Kids gekeken? Naast dat het prachtig is om naar te luisteren waren er nog 2 dingen die ik prachtig vond om te zien.

Op de eerste plaatst vind ik het geweldig dat kinderen op die leeftijd al iets ontdekt hebben wat ze te bieden hebben aan de wereld.

Als je ergens talent voor hebt en je kunt dat delen met andere dan is dat een Godsgeschenk. Zeker als het puur is en vanuit je hart komt.

Niet omdat je gezien wilt worden of wilt scoren, maar omdat je wilt doen waar je van houdt.
Talent kan je vermenigvuldigen door het te delen.

Daarnaast was het opvallend wat coaching kan doen! Sommige talenten hadden grote stappen gemaakt en stonden in deze ronden echt als een huis.

Andere hadden wat kleinere stappen gemaakt, maar ze hadden duidelijk allemaal een stuk persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Het merendeel kon niet door naar de finale. Ze hadden ‘verloren’, maar was dat zo? De meeste gingen dankbaar naar huis. Dankbaar voor de ervaring om dit mee te mogen maken. En te leren van deze ervaring.

Hoe heerlijk is het als je mag werken aan je talent? Dat mag delen met de wereld? En je daarbij ook nog ondersteuning krijgt van andere en uitgedaagd wordt om de volgende stap te zetten?

Hoe mooi zou het zijn als deze werkwijze de standaard was op onze werkvloeren in Nederland? Als talent ontwikkeling geen uitzondering was maar de regel!

Zou jij op die manier met je collega’s of vrienden willen optrekken? Samen bouwen aan elkaars talenten? Het beste uit elkaar naar boven willen halen? Onderdeel willen zijn van een high performance team/ organisatie?

Als je daarmee aan de slag wilt; dan weet je me te vinden 😊

Kleine stapjes… 👣🎼 🎹

Voor het in eerst in mijn leven ben ik piano aan het leren spelen. Nooit gedacht dat ik ooit op het punt zou komen dat ik een paar noten kon lezen en dan wist welke toetsen ik daarbij moest aanslaan. Super tof!

Toen ik jong was hebben mijn ouders mij altijd gestimuleerd om een muziek instrument te gaan spelen, maar…

Lees verder

Collegiale coaching

Wat is collegiale coaching?

Collegiale coaching is coaching tussen collega’s. Waarbij collega’s getraind worden om elkaar te coaching in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit raakt zowel de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden als de (persoonlijke) doelstellingen.

Betekenis van collegialiteit (bron wiki):

Lees verder

Geluk is een keuze?

Leestijd: 8 min.

Als er een sleutel zou bestaan voor een gelukkiger leven; zou je hem willen hebben? Zou je hem gebruiken en de deur openen en naar buiten gaan? Heb je 8 minuten?

Beweer ik dat ik de sleutel tot een gelukkiger leven heb? Er is maar één manier om daar achter te komen…

Lees verder

Teambooster: Wil jij met jouw team naar 120% performance?

Leestijd: 3 min.

Vertrouwen maakt het verschil!

Toen ik in 2004, vanuit een outsourcing, bij Getronics PinkRoccade terecht kwam, stapte ik in een compleet nieuwe wereld. Ik kwam uit een warm nest (Randstad) en kwam in een koude organisatie gekenmerkt door overnames en een versnippering van afdelingen. Op onze locatie hing een soort kunstwerk met alle overname momenten uit het verleden. Ik weet niet waarom het daar hing, maar ik weet nog precies welk gevoel er door me heen ging toen ik daar stond;

Lees verder

Organisatieontwikkeling; hoe dan?

Leestijd: 3 min.

Marie zet haar PC aan, warme koffie in der handen, het intranet start automatisch op. Het eerste bericht knalt van de website af: “Klant is koning”. Een vermakelijk artikel over hoe belangrijk de klanten zijn voor haar organisatie. Als een van de weinige uit de organisatie leest ze het bericht, klikt het intranet weg en gaat weer aan het werk. Einde verhaal. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Lees verder
« Oudere berichten